Gastronomische tour door Toscane incl. ontbijt en vele extra's
Maak een 8-daagse gastronomische tour door Toscane in Italië incl. ontbijt , 2 x diner en meer!

Tijdens deze gastronomische tour leer je het echte bourgondische leven in Toscane kennen. Geniet onder andere van een heerlijke wijnproeverij, het beste Italiaanse ijs en natuurlijk de lekkere Italiaanse keuken. Een bezoek aan Pisa mag ook zeker niet ontbreken tijdens deze rondreis. Ontdek de mooie pleinen, zoals Piazza del Miracoli en natuurlijk de scheve toren van Pisa. Ervaar de vrijheid en geniet van alles wat Toscane te bieden heeft: historische steden, prachtige landschappen en échte Italiaanse gastvrijheid! Bezoek in Florence het historische centrum. Deze staat net als het plein in Pisa op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Dompel je even helemaal onder in het Toscaanse leven.

Let op: deze reis begint in Italië en is gebaseerd op eigen vervoer. Je reist op eigen gelegenheid naar Italië toe waar je aan deze wijntour begint.

Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • 7 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1 x overheerlijk ijsje van de ijsmaker kampioen uit San Gimignano
  • 1 x proeverij van de traditionele kersttaart in Siena
  • 1 x kookcursus in het Engels met een culinair diner incl. wijn en water in San Gimignano
  • 1 x wijnproeverij in de mooiste wijnkelder in Montepulciano
  • 1 x kaasproeverij op een boerderij in Pianporcino-Pienza
  • 1 x typisch Toscaans diner in een culinair restaurant in Florence incl. wijn en water
  • Tip: bezoek Lucca en Pisa
  • Betaal nu slechts 25% van je reissom aan
Programma gastronomische tour

Dag 1: Een bezoek aan pisa staat vandaag op de planning. ontdek deze mooie stad, met de Toren van Pisa, de Dom en het Piazza del Miracoli. Uit geslenterd in Pisa? Dan rij je door naar Montecarlo, een dorp tussen de heuvels van Lucca. In de omgeving zijn ook vele bezienswaardigheden zoals de Kapel van st. Anna en het Rassicurati Theather uit de 18e eeuw. Overnachting met ontbijt in Locanda Il Fornello.

Dag 2: Op dag 2 vertrek je na een heerlijk ontbijt naar Lucca. De stadsmuur van Lucca is nog in goede staat en ook in het historisch centrum komt de geschiedenis op veel plaatsen tot leven. Via één van de zeven poorten in de stadsmuren bereik je het centrum. Bezoek het oude Romeinse amfitheather, Piazza San Michele met de kerk van San Michele en Palazzo Pretorio. Rij daarna door naar je volgende hotel waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt.
Overnachting met ontbijt in Hotel Semifonte.

Dag 3: Bezoek na het ontbijt het middeleeuwse stadje San Gimignano, een van de meest karakteristieke en charmante middeleeuwse steden in Toscane. Laat je betoveren door de magnifieke landschappen van heuvels, velden, wijngaarden en olijfboomgaarden. Vandaag heb je een ijs proeverij bij de wereldkampioen in ijs maken, jum! Breng verder een bezoek aan de basiliek van Santa Maria Assunta en het Palazzo del Popolo met het museum Civico. 's Avonds volg je een kookles in San Gimignano, waar je typische Toscaanse specialiteiten leert maken én natuurlijk ook zelf mag opeten!
Overnachting met ontbijt in Hotel Semifonte.

Dag 4: Bezoek aan het middeleeuwse stadje Monteriggioni, één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van het land, gesticht in de 13e eeuw. Gelegen op een kleine heuvel, is de middeleeuwse stad omsloten door een bijna 600 meter lange muur. Hier merk je duidelijk dat de tijd even stil is blijven staan, door de kleine, mooie huizen en smalle straatjes die de stad karakteriseren. Rijd vervolgens naar Siena en proef de traditionele kersttaart dat tijdens de kerstperiode als dessert wordt gegeten. In het middeleeuwse stadje Siena bewonder je de schelpvormige Piazza del Campo met de slanke Torre del Mangia die mooi afsteekt tegen de blauwe lucht, de smalle straatjes, stuk voor stuk deel van een eigen contrada, zoals de wijken in Siena heten.
Overnachting met ontbijt in Hotel Semifonte.

Dag 5: Rij na het ontbijt naar Montalcino, wereldberoemd vanwege de bijzondere Brunello, een krachtige rode wijn. Wandel door de authentieke straatjes en strijk neer op een van de terrassen. Vervolgens ga je naar Montepulciano, gelegen op een hoog turfsteenplateau waar je geniet van schitterende vergezichten. De plaats staat bekend om zijn wijn Vino Nobile, de 'edele wijn van Montepulciano'. Een wijnproeverij in deze plaats kan dan ook niet ontbreken, deze bevindt zich in een wijnkelder in Montepulciano.
Overnachting met ontbijt in Villa Ambra.

Dag 6: Na het ontbijt rijd je door naar Pienza, een prachtig juweeltje van de vroegere Renaissance. De naam komt van Paus Pius II. Hij wilde zijn geboorteplaats Corsignano transformeren in een kunst juweel, na de verkiezing tot het pausdom. Talrijke monumenten zijn hier absoluut een bewondering waard, zoals het Palazzo Piccolomini en de kathedraal. Je gaat kaas proeven in een typische boerderij in Pianporcino nabij Pienza. Na de proeverij rijd je door naar Florence.
Overnachting met ontbijt in Hotel La Fortezza

Dag 7: Vandaag duik je in de grootste kunsthoofdstad van de wereld. Een derde van alle kunstschatten van Italië bevindt zich in de Toscaanse hoofdstad. Santa Croce, de grootste Franciscaner kerk in Italië, wordt beschouwd als de begrafenis van belangrijke Italiaanse persoonlijkheden uit de geschiedenis, kunst en literatuur. Even indrukwekkend is het Palazzo Vecchio op Piazza della Signoria met de replica van David door Michelangelo. Een echte aanrader is natuurlijk het bezoek aan de Galleria degli Uffizi, de wereldberoemde kunstgalerij met schilderijen uit de 13e tot 18e eeuw. Deze laatste avond geniet je van een typisch Toscaans diner in een restaurant.
Overnachting met ontbijt in Hotel La Fortezza

Dag 8: De laatste dag is aangebroken, na het uitchecken zit de gastronomische tour erop en ben je een ervaring rijker.

Let op: Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Locanda Il Fornello
Forrone, 1,
Marginone LU, Italië
Kaart
Forrone, 1, Marginone LU, Italië

Locanda Il Fornello is een uitstekend beoordeelde bed & breakfast. De kamers zijn ingericht in een Toscaanse stijl en voorzien van alle gemakken. 's Ochtends geniet je op het terras van een heerlijk ontbijt omgeven door wijngaarden en olijfbomen en neem daarna een duik in het zwembad!

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Terug naar homepage Terug naar homepage
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal