Wijntour door Toscane incl. ontbijt en wijnproeverijen
Genieten van een 5-daagse wijntour door Toscane in Italië incl. ontbijt en 3 x een wijnproeverij

Geniet van een 5-daagse wijntour in de prachtige heuvels rondom Lucca en Siena en de karakteristieke dorpen die deze omgeving rijk is. Je verblijft 1 nacht in Lucca of omgeving en 3 nachten in Siena of omgeving. Net als veel andere steden in Italië beschikt Siena over een prachtig bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad. Het historische centrum van Siena staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Geniet van de heerlijke wijnproeverijen en de vriendelijke bevolking. Kortom, een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Toscane.

Let op: deze reis begint in Italië en is gebaseerd op eigen vervoer. Je reist op eigen gelegenheid naar Italië toe waar je aan deze wijntour begint.

Daarom is dit een goede deal
  • 4 overnachtingen
  • 4 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x wijnproeverij in een typische kelder van een kasteel in Greve in Chianti
  • 1x wijnproeverij in een typische boerderij in San Gimignano
  • 1x wijnproeverij in een oude kelder in Montepulciano
  • Reis is op eigen gelegenheid en met eigen vervoer
Programma Wijntour

Dag 1: Vandaag kom je aan in Montecarlo, een dorp tussen de heuvels van Lucca. In de omgeving zijn vele bezienswaardigheden zoals de Kapel van st. Anna en het Rassicurati Theather uit de 18e eeuw.
Overnachting met ontbijt in Locanda Il Fornello.

Dag 2: Op dag 2 vertrek je na een heerlijk ontbijt naar Siena waar je de komende 3 nachten zal verblijven. Siena is misschien wel de meest fotogenieke stad van Toscane. Het schelpvormige Piazza del Campo met de slanke Torre del Mangia die mooi afsteekt tegen de blauwe lucht, de smalle straatjes, stuk voor stuk deel van een eigen contrada, zoals de wijken in Siena heten. De eerste wijnproeverij bevindt zich in een kasteel in Greve, Chianti. In de typische kelder ga je Chianti Classico wijn proeven. Gelegen naast de wijngaarden, met een panoramisch terras met uitzicht op de vallei van Greve.
Overnachting met ontbijt in Hotel Garden Siena.

Dag 3: Bezoek aan het middeleeuwse stadje Monteriggioni, één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van het land, gesticht in de 13e eeuw. Gelegen op een kleine heuvel, is de middeleeuwse stad omsloten door een bijna 600 meter lange muur. Hier merk je duidelijk dat de tijd even stil is blijven staan, door de kleine, mooie huizen en smalle straatjes die de stad karakteriseren. Bezoek ook het middeleeuwse stadje San Gimignano, een van de meest karakteristieke en charmante middeleeuwse steden in Toscane. San Gimignano bleef onveranderd vanaf het einde van de 14e eeuw tot op heden en is een van de meest bezochte plaatsen in Toscane. Vervolgens begint hier de wijnproeverij van Vernaccia Wijnen in een typische boerderij in San Gimignano.
Overnachting met ontbijt in Hotel Garden Siena.

Dag 4: Rij na het ontbijt naar Montalcino, wereldberoemd vanwege de bijzondere Brunello, een krachtige rode wijn. Wandel door de authentieke straatjes en strijk neer op een van de terrassen. Vervolgens ga je naar Montepulciano, gelegen op een hoog turfsteenplateau waar je geniet van schitterende vergezichten. De plaats staat bekend om zijn wijn Vino Nobile, de 'edele wijn van Montepulciano'. Een wijnproeverij in deze plaats kan dan ook niet ontbreken.
Overnachting met ontbijt in Hotel Garden Siena.

Dag 5: De laatste dag is aangebroken, na het uitchecken zit de wijntour erop en ben je een ervaring rijker.

Let op: Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Locanda Il Fornello
Forrone, 1,
Marginone LU, Italië
Kaart
Forrone, 1, Marginone LU, Italië

Locanda Il Fornello is een uitstekend beoordeelde bed & breakfast. De kamers zijn ingericht in een Toscaanse stijl en voorzien van alle gemakken. 's Ochtends geniet je op het terras van een heerlijk ontbijt omgeven door wijngaarden en olijfbomen en neem daarna een duik in het zwembad!

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Terug naar homepage Terug naar homepage
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal